Атина. В периода 25-27 ноември 2021 г. Министерство на туризма

...
Атина. В периода 25-27 ноември 2021 г. Министерство на туризма
Коментари Харесай

България участва като почетен гост на международното туристическо изложение в Атина, което започва от днес - 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021

Атина. В интервала 25-27 ноември 2021 година Министерство на туризма провежда присъединяване на Република България с информативен щанд на повърхност от 88 кв. м на интернационалното туристическо ревю 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, което се организира в Атина, Гърция. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . България бе определена за страна – почетен посетител (Honored country), като новината беше оповестена от Министерство на туризма на 21 октомври и е оповестена на формалния уеб страница на ревюто -.

Поради пандемията от COVID-19, ревюто се организира в хибридна форма – на място и онлайн. Чрез виртуален щанд всеки онлайн клиент има опция да направи с едно кликване теле-конферентна среща с изложителите.

Интересът на българския туристически бранш към щанда на България е огромен, като присъединяване са декларирали седем компании, общини и организации: Община Банско, Асоциация " Фестивалите в България ", Профилактика, рехабилитация и отдих ЕАД, Замъкът в Равадиново – „ Влюбен във вятъра “, Рила Травел ЕООД, „ Гранд хотел Банско “ и Хотел „ Регнум “ – Банско.

Ключов акцент в границите на ревюто ще бъде провеждането на двустранно бизнес събитие в региона на туризма с присъединяване на представители на отрасловите туристически управляващи на България и Гърция, комерсиалната работа на българското посолство в Атина и представители на бизнеса, общини и организации от двете страни.

8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021 е най-голямото интернационално ревю за туризъм в Атина, в което всяка година вземат участие представители от всички туристически браншове в Гърция и чужбина. Тази година присъединяване ще вземат над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания и други, а 150 интернационалните купувачи (buyers) от 50 страни (от Европа, Балканите, Близкия изток, Русия, Турция, Съединени американски щати и Канада) ще се включат в b2b срещи с изложителите. Изложението ще предложи опция на всички участници да усилят контактите си, да изградят нови бизнес партньорства и да открият нови дестинации. Събитието ще обхване туристическите категории: Почивка (Leisure), Луксозен туризъм и Бизнес туризъм (MICE) с акцент върху културния туризъм.

България и Гърция развиват интензивно взаимоотношение в региона на туризма. Гърция е главен целеви пазар за България, като през 2019 година тя се подрежда на второ място по брой туристически визити в страната ни (над 1 100 000). Заради пандемията и противоепидемичните ограничения, визитите от всички пазари, в това число от южната ни съседка, доста понижиха от началото на 2020 година насам, само че гладко се възвръщат през 2021 година Гърция продължава да бъде в топ 10 на пазарите с максимален входящ туристопоток към страната ни.

България притегля гръцките туристи най-вече със зимни почивки (ски и сноуборд) и балнео и СПА в комбиниране със здравен туризъм. Летните почивки също са измежду избора на съседите ни, следвани от визити при познати, както и упражняване на еко и селски туризъм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР