Атина. Гърция заяви във вторник, че ще направи ваксинацията срещу

...
Атина. Гърция заяви във вторник, че ще направи ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Reuters: Гърция ще направи задължителна ваксинацията за хора над 60 години

Атина. Гърция съобщи във вторник, че ще направи имунизацията против ковид наложителни за хора на възраст 60 години. Страната ще предприеме тази фрапантна стъпка на фона на скока на случаите на ковид, предава Reuters .

Властите споделиха, че ще наложат санкция от 100 евро на всеки човек на възраст над 60 години, който не е имунизиран. Мярката ще се ползва един път месечно от 16 януари нататък.

Около 63% от популацията в страната, в която живеят към 11 милиона души е изцяло имунизирано. Часовете за имунизация се усилиха през последните седмици.

„ Ние фокусираме напъните си върху отбраната на нашите възрастни съграждани и заради тази причина тяхната имунизация ще бъде наложителна занапред нататък “, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на съвещание на кабинета.

„ Гърците на възраст над 60 години, които не са били имунизирани, би трябвало до 16 януари да си запишат час за първата си доза, в противоположен случай ще бъдат изправени пред административна санкция от 100 евро всеки месец. “

Гърция записва скок в инфекциите този месец, като ежедневните случаи доближават рекордни равнища.

Страната към този момент забрани на неимунизирани хора да влизат в закрити пространства, в това число заведения за хранене, кина, музеи и фитнес зали, даже в случай че пробата им за ковид е негативен.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР