Атаките срещу съоръженията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) от украинските

...
Атаките срещу съоръженията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) от украинските
Коментари Харесай

Путин обвини Украйна в ядрен тероризъм

Атаките против оборудванията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) от украинските сили са нуклеарен тероризъм . Такова обвиняване против Киев насочи съветският президент Владимир Путин, оповестява ТАСС в понеделник, 10 октомври.

„ Това са актове на атомен тероризъм, имам поради ракетни и артилерийски удари по Запорожката АЕЦ “, сподели президентът.

Руският президент сподели още, че Украйна е направила три терористични офанзиви против АЕЦ Курск, подкопавайки електропроводи. Путин означи, че са избегнати съществени последици.

По-рано беше обявено, че Запорожие Енергодар, където се намира АЕЦ, е без електричество и връзки от 8 октомври след обстрел от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според ръководителя на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов, на обстрел е била подложена и Запорожката топлоелектрическа централа (ТЕЦ), която се намира в непосредствена непосредственост до АЕЦ.

По думите му неналичието на ток в града се дължи на попадане в отворена уредба. Ремонтните екипи, които се пробват да решат казуса, неотложно попадат под прицелен обстрел от артилерия и ударни безпилотни самолети на Въоръжените сили на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР