Атаката на руската армия срещу Украйна продължава днес втори ден,

...
Атаката на руската армия срещу Украйна продължава днес втори ден,
Коментари Харесай

Нощен ужас в Киев, крилата ракета падна върху жилищен блок

Атаката на съветската войска против Украйна продължава през днешния ден втори ден, сражения се водят в покрайнините на столицата Киев. Градът втора нощ беше разтресен от детонации.

Жертвите от първия ден на съветското навлизане са 137 - измежду тях и цивилни, заяви украинският президент Володимир Зеленски. 800 са убитите съветски военнослужещи, твърди украинската войска.

Най-малко три детонации раздрусаха столицата Киев към 4.30 часа сутринта.

Руски крилати или балистични ракети поразяват цели в столицата, оповестяват от украинското вътрешно министерство. Една от ракетите е блъснала жилищна постройка, съобщи кметът на града Витали Кличко. Трима души са ранени, един от тях в тежко положение.

Активирана е украинската противовъздушна защита. Сражения към този момент се водят в покрайнините на столицата. На 100 км северозападно от Киев украинската войска взриви мост и спря колона от съветски танкове.

По информация на източници от Белия дом съветски механизирани сили, които влязоха през вчерашния ден в Украйна от Беларус, се намират на 20 километра от столицата.

Вчера съветски парашутисти откриха надзор върху летището „ Гостомел “ в северозападните околности на Киев. Според източници в западно разузнаване съветските сили са открили „ цялостно въздушно предимство “ над украинското въздушно пространство, съобщи Агенция Франс Прес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че съветски саботажни групи към този момент са влезнали в Киев и прикани жителите на града да бъдат нащрек. Много от тях прекараха нощта в бункери или в метростанциите.

До 7 часа в Украйна имаше комендантски час от 22 часа нощес.

 Жители на Киев са намерили леговище в метростанция за нощта против 25 февруари 2022 година Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеобръщение към нацията Зеленски акцентира, че страната му е оставена да води война сама с Русия.

„ Оставам в столицата, фамилията ми също е в Украйна, децата ми са в Украйна. Къде тъкмо се намират нямам право да кажа. Според информацията ни врагът ме е белязал като цел номер 1, фамилията ми е цел номер 2. Искат да навредят политически на Украйна като унищожават президента. “

Руските сили откриха надзор и върху нуклеарната централа Чернобил. Тя не действа след повредата от 1986 година година, само че регионът остава високо радиоактивен.

От Белия дом осъдиха достоверни известия, че в централата са държани като заложници цивилни чиновници, заяви БНР. 

Украинската войска оповестява, че не престават сраженията в югозападната част на страната, отбраняват се военни бази и пристанището в Одеса на брега на Черно море. Очаква се в ранните часове на деня да има набези против областите Суми, Чернигов, Херсон, Житомир и Харков. 

13 граничари бяха убити при защитата на Змийския остров в Черно море, който най-вероятно е овладян от съветските сили. 

Системите за противоракетна защита са свалили 15 съветски летателни апарата, оповестяват от командването на въздушните сили на Украйна. 

Ръководството на Организацията за сигурност и съдействие в Европа стартира евакуация на всички чиновници на Специалната мониторингова задача.

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери за ракетните удари против Киев. Те са нанесени в 4 часа сутринта.

„ Санкциите, наложени на Русия, не са задоволителни, те няма да я накарат да спре. Светът избра да гледа какво става в Украйна от надалеч ”, съобщи Зеленски тази заран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР