Астрономи обявиха значително откритие в слънчева система на 111 светлинни

...
Астрономи обявиха значително откритие в слънчева система на 111 светлинни
Коментари Харесай

Учени откриха вода на потенциално обитаема планета

Астрономи оповестиха доста изобретение в слънчева система на 111 светлинни години от нас. За пръв път беше засечено съществуването на вода в атмосферата на планета, която обикаля в обитаемата зона към своето слънце, осведоми BBC.

Планетата се споделя К2-18б и дава очаквания, че на нея може да има форми на живот, сходни на тези на Земята, съобщи БГНЕС.

" За пръв път откриваме вода на планета, където температурите евентуално са съвместими с съществуването на живот ", сподели професор Джована Тинети от Юнивърсити колидж Лондон (UCL). Според нея откритието е сензационно, като детайлите от него са оповестени в списание Нейчър Астрономи. Обитаема зона се назовава региона към една звезда, в който температурите разрешават водата да бъде в течна форма на повърхността на планета. К2-18б е толкоз надалеч от Земята, че изпращането на сонда е невероятно. Единственият късмет да разберем повече е да чакаме идващото потомство галактически телескопи, които би трябвало да са налични в до едно десетилетие. Потенциално, те биха могли да търсят газове в атмосферата на планета, които може да са създадени единствено от живи организми, споделя лекар Инго Валдман от UCL.

" Това е един от най-големите въпроси в науката и постоянно сме се чудили, дали сме сами във Вселената. В рамките на 10 години ще знаем, дали в атмосферата там има химически субстанции, създадени от живи същества ", споделя Валдман.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР