Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) подкрепи призивите, които

...
Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) подкрепи призивите, които
Коментари Харесай

Клоп и Гуардиола чакат 2 клуба, от които зависи връщането на 5 смени във Висшата лига

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) поддържа апелите, които през вчерашния ден Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола насочиха за връщане към мярката с петте смени. Тя бе въведена още през предходната акция като метод за справяне с натоварения календар в изискванията на пандемията, само че при започване на този сезон Премиър лийг стана единственото състезание от петте топ шампионати в Европа, което се отхвърли да я удължи и се завърна към формата с три смени.

Зачестилите контузи обаче още веднъж повдигнаха въпроса, който евентуално ще бъде прегледан за трети път. За да се върне мярката, е нужно 14 клуба да поддържат предлагането. Според " Би Би Си " на последното гласоподаване единствено 11 клуба за дали своят вот " за ". В петък мениджърът на Уест Хам Дейвид Мойс призна, че към този момент е трансформирал мнението си, откакто в началото е дал своя вот в интерес на трите смени. Още два клуба обаче би трябвало да бъдат привлечени към идеята.

" Всички клубове би трябвало да схванат за какво това е толкоз потребно. Това не е преимущество, а нужда. На 100%. Във всички други страни е по този начин, само че единствено тук взехме решение да създадем по-забавно шампионата с три смени. Това е необикновено. Трябва да приказваме още веднъж ", съобщи Юрген Клоп след вчерашното дерби, в което още един основен състезател на Ливърпул в лицето на Трент Александър-Арнолд получи травма.

" Какво споделих на Клоп след последния сигнал? Говорихме си за петте смени. Днес Трент Александър-Арнолд, британски национал, се контузи. Вече има толкоз доста случаи. По света считат, че петте смени са ключа към решението, само че тук е тъкмо противоположното. Тук считаме, че сме по-специални и не пазиме играчите. Това е злополука ", добави Гуардиола след вчерашния дуел на " Етихад ".

" Заявихме пред Премиър лийг, че поддържаме подобен ход поради здравето и сигурността на нашите членове. Такава беше позицията ни още преди първото гласоподаване и не се е трансформирала ", разгласи Асоциацията на професионалните футболисти в свое изказване.

По-малките клубове обаче пазят тезата, че петте смени са от изгода единствено на огромните, тъй като те разполагат с по-широти сформира и това би им дало още по-голямо преимущество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР