Асоциацията на потребителите иска проверка на цените на млякото: След

...
Асоциацията на потребителите иска проверка на цените на млякото: След
Коментари Харесай

Асоциацията на потребителите иска проверка на цените на млякото, съмнява се за картел

Асоциацията на потребителите желае инспекция на цените на млякото: „ След като цените на млечните артикули не понижават, считаме, че в действителност може да има основани условия за картел в бранша “, съобщи пред БГНЕС ръководителят Пейо Майорски.

Той настоя междуфирмено да се видият критериите за установяване на цената на даден артикул. „ Съдейки от това, че главната суровина е ниска, съдейки от това, че електрическата енергия и газът понижиха фрапантно в последните месеци, би трябвало това да се отрази и на крайния консуматор, т.е. да се отрази на цената на продуктите на витрините “, съобщи той.

„ Изкупната цена на млякото - един от главните артикули за производството на кашкавал, сирене, кисело и прясното мляко, е доста ниска - от порядъка на 0,60 стотинки, а това, което следим ние като крайни консуматори на пазара е, че действително цените въобще не спадат, те не престават в същите темпове или по-скоро най-малко са спрели до едно равнище, в което към този момент не се качват “, добави Майорски.

Всички млекопреработващи компании бяха чудесно финансирани по време на Ковид-кризата, и когато се покачиха цените на енергийните първични материали, те бяха финансирани за задържане на инфлацията и цените. „ Ние, обаче, като консуматори, това не го усетихме по никакъв метод “, счита специалистът.

„ Бих посъветвал КЗП да бъде по-бдителна и да се отзовава на всеки един сигнал без значение дали той е подаден от асоциация или от физическо лице. Много постоянно в този вид сигнали могат да намерят неприятни търговски практики, които не са откривани досега “, моли Майорски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР