Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в което членуват

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в което членуват
Коментари Харесай

Организацията на работодателите иска осигурителните вноски 50 на 50 с работниците

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в което членуват БСК, БТПП, АИКБ и КРИБ показа на конференция лист с 24 целта, по които ще работят през 2019 година, съобщи БГНЕС.
Един от главните цели е равно систематизиране (50/50) сред шеф и служащ на дължимите осигурителни вноски. В момента съотношението е 60/40. За тази цел работодателите ще вършат оферти за промени в Кодекса на труда - за нов тип трудови контракти. Според бизнеса това няма да се отрази на заплатите, защото ще бъде обезщетено с тяхното нарастване.
Като цяло АОБР е групирала задачите си в три категории за възстановяване на бизнес климата, проблеми с човешките запаси и за цялостна промяна в енергетиката. ю
От сдружението упорстват страната да форсира построяването на електронното ръководство, желаят ограничение на държавната интервенция в стопанската система, понижаване на регулаторната тежест, ускорение на промяната в опазването на здравето.
Бизнесът моли за по-широки пълномощия на Агенцията по заетостта, облекчение на вноса на задгранични експерти посредством издаване на карта за достъп до нашия пазар, анулация на задължението на работодателя да изплаща първите три дни за болничен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР