Асоциацията на европейските журналисти – България следи казуса с търговската

...
Асоциацията на европейските журналисти – България следи казуса с търговската
Коментари Харесай

Асоциацията на европейските журналисти следи случая с марката на "Телеграф"

Асоциацията на европейските публицисти – България следи проблема с комерсиалната марка на вестник " Телеграф ", чието изтриване съгласно обява в изданието е постановено от Софийската районна прокуратура, оповестява организацията.

Посочва, че в деня, в който казусът закупи гласност, се е свързала с Васил Захариев, основен редактор на вестника, с цел да изиска копие от прокурорското разпореждане, с цел да се запознае с него в цялост. " Телеграф " разгласява клише от документа със заличени данни. До момента документът не е възложен на организацията. За случая се разбра в петък, повече по тематиката четете тук.

Асоциацията напомня позицията си, че държавните институции би трябвало да са доста деликатни, когато подхващат дейности във връзка с публицисти и медии и добре да изясняват претекстовете си, с цел да не се сътвори чувството за принуда и цензура.

Както вярно отбелязва и в. " Телеграф " в публикацията си от 7 юни, оспорването на комерсиална марка е въпрос от гражданското право. Остава обаче мистерия за какво, откакто е наясно с това, основният редактор на вестника е сезирал Министерство на вътрешните работи за хипотетично закононарушение от уебсайт със сходно име. Единствено съд би могъл да реши проблема, в случай че съществува спор за комерсиалната марка " Телеграф ", се показва в позицията на асоциацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР