Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще домакинства Общото

...
Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще домакинства Общото
Коментари Харесай

АИКБ ще бъде домакин на среща на голяма международна организация

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще семейства Общото заседание на Международния координационен съвет на организациите на работодателите. Срещата на представителите на най-големите работодателски организации в Полша, Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Казахстан, Грузия и България ще се организира на 1 април в София хотел Балкан.

По време на събитието в София ще бъдат разисквани опциите за промени на просветителните системи, посредством които да се преодолеят несъответствията сред уменията и знанията на служащите и чиновниците и условията и потребностите на пазара на труда. Тези несъответствия са едно от най-големите провокации, които понастоящем заплашват растежа и основаването на устойчиви работни места в международен мащаб. Те са причина да вземем за пример, Европа да губи 0.80 евро на всеки отработен час, заради понижена продуктивност и са фактор, забавящ икономическия напредък. По данни на Европейската комисия всички държави-членки изпитват сходен проблем, въпреки и в друга степен и по разнообразни аргументи. Според данни от интернационално изследване в 10 страни членки този индикатор е над междинния в международен мащаб от 45 %, като най-неблагоприятно е ситуацията в Румъния (81 %), България (68 %) и Гърция (61 %). В другия завършек на спектъра, с по-ниски стойности, само че въпреки всичко със обилни проблеми, се намират Ирландия (18 %), Обединеното кралство (19 %) и Нидерландия (24 %).

Специално присъединяване в съвещанието на Общото заседание на МКСОР ще вземе и вицепрезидента на Международния конгрес на индустриалците и бизнесмените Вячеслав Пшеничников.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР