Асоциациите за недвижими имоти в Гърция изчисляват, че над 40

...
Асоциациите за недвижими имоти в Гърция изчисляват, че над 40
Коментари Харесай

Все по-малко имоти се купуват с ипотечен заем

Асоциациите за недвижими парцели в Гърция пресмятат, че над 40 000 къщи и жилища са били продадени през 2021 година Близо 70% от сделките са осъществени без потребление на ипотечен заем, единствено за сметка на личните средства на купувачите.

„ Само 25% от покупко-продажбите с недвижими парцели се правят благодарение на банков заем. Компанията ми си сътрудничи и с четирите най-важни банки “, споделя Кириакос Кампурис, създател и основен изпълнителен шеф на Individual Mortgage Solutions.

Като се има поради, че последният отчет за кредитната непоклатимост на Bank of Greece показва 10 685 жилищни заема през 2021 година, от това следва, че над 40 000 жилища са сменили притежателя в Гърция през предходната година. Това е изключително приемлива цифра, като се има поради забележителното влияние на пандемията през по-голямата част от годината.

От друга страна, излиза наяве, че пазарът на недвижими парцели към момента не е отскочил, най-малко не до равнището, което се наблюдаваше в интервала преди финансовата рецесия от 2010-те. Тогава картината беше противоположна на днешната: над 80% от покупко-продажбите с жилищни парцели са направени с банков заем и по-малко от 20% - без присъединяване на кредитна институция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР