Асфалтирани пътища, улично осветление, контейнери за смет – поискаха отново

...
Асфалтирани пътища, улично осветление, контейнери за смет – поискаха отново
Коментари Харесай

Живущите във вилната зона на Сливен с искания за по-добри комунални услуги и инфраструктура

Асфалтирани пътища, улично осветяване, контейнери за боклук – желаеха още веднъж десетки хора, живеещи във вилната зона на Сливен в региона местностите „ Барутни погреби “ и „ Изгрев “. Това не е първи митинг, не е и първа с среща с управлението на общината. Преди това те направиха  и подписка до общината. Живеещите се заканват да насочат въпроса за неприятната инфраструктура към новия кабинет, в случай че има подобен.

" Тук всяка улица се оправя както може – едни си купуват си трошляк, други изстъргана настилка от общински и държавни пътища, трети кърпят дупки с камъни, тухли. И по този начин до първия дъжд, който отнася спонтанните настилки, тъй като няма система за подуване на отпадните води. Тук пътищата зимата и напролет се трансформират в реки, калта е на всички места, а лятото – в необитаем прахоляк " споделиха в " Преди всички " п ротестиращите , някои от  тях познати герои от зимния репортаж по тематиката. 

За общинската администрация настояванията, въпреки и обикновени наподобяват комплицирани, тъй като съгласно заместник-кметът Камен Костов вилната зона е с размера на Сливен и занапред би трябвало да  се прави регулация , да се поставя инфраструктура, а за това пари няма.  

Крайно решение на казуса явно няма да има, а дали ще продължат да живеят и да влагат там при тази обстановка е персонално решение на всеки един притежател на парцел в тази вилна зона, която къде на смешка къде в действителност назовават „ зоната на здрача. “

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР