Арсенал постигна поредния си измъчен успех във Висшата лига, като

...
Арсенал постигна поредния си измъчен успех във Висшата лига, като
Коментари Харесай

Арсенал пак даде жертви, но все пак направи важна крачка към топ 4

Арсенал реализира следващия си изстрадал триумф във Висшата лига, като този път отмъкна трите точки от Уувърхамптън на „ Молиню “.

Габриел Магаляеш се оказа най-съобразителен при бъркотия в наказателното поле на домакините в 25'. И въпреки всичко ВАР си даде към 3 минути, с цел да се опита да открие причина, която да анулира гола, само че до такава не се стигне.

Съдиите обаче откриха различен мотив, с цел да се изявяват. В 69' Габриел Мартинели бе изпъден с два жълти картона в границите на 5 секунди. Бразилецът изгуби една топка на тъча, след което „ вълците “ извършиха бързо, а той се опита да попречи с ръце на хвърлянето. Съдията Майкъл Оливър даде авантаж при обстановката, като по този начин разреши на Тринкао да напредне, само че в последна сметка бе фаулиран от Мартинели с тактическо нарушаване. Оливър тогава реши да същински казус, като в детайли изясни на младия нападател, че ще му покаже два жълти картона за двете нарушавания. Опитите на Микел Артета да получи пояснение обаче удариха на камък, а обстановката сигурно ще предстои на съществени диспути в околните дни, тъй като британската Висша лига не стопира да пренаписва разпоредбите на играта в действително време.

Арсенал въпреки всичко стигна до успеха, затваряйки се чудесно за оставащите 26 минути с продължението. Важно е въпреки всичко да отбележим, че гол падна незабавно след това нарушаване на Мартинели, само че той пристигна след явна засада и бе анулиран още от страничния арбитър.

„ Топчиите “ в този момент са на точка от топ 4 и то с два мача пасив по отношение на Уест Хям, до момента в който „ вълците “ започнаха да се отделят от групата, бореща се за място в най-престижния европейски клубен шампионат следващата година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР