Ароматерапията е чудесен начин за лечение на стреса. Има определени

...
Ароматерапията е чудесен начин за лечение на стреса. Има определени
Коментари Харесай

Карамфилът в храната намалява стреса

Ароматерапията е превъзходен метод за лекуване на напрежението. Има избрани миризми, които могат да оказват помощ при насъбрано напрежение – най-често се предлагат джинджифил, лавандула, лимон, мента, мащерка, канела, босилек, евкалипт, карамфил и други

Благоуханните масла могат да се употребяват и като добавка в лосиони, за правене на разтривки – по този метод също може да се отстрани напрежението, в случай че се употребява вярното масло.

Ако имате потребност да се отпуснете и да изгоните напрежението, използвайте джинджифил. Ароматната фалшификация ще ви помогне да „ отмиете “ напрежението – ще подтиква кръвообращението на организма, ще помогне на мускулите да се провиснал, ще тонизира тялото.

Трябва да напълните ваната и да добавите към нея по 1/3 ч.ч. джинджифил, както и сода за самун. След това се потопете във водата за към четвърт час.

За снемане на стрес можете да употребявате ванилия и канела –ароматите на тези подправки основават чувство за уют, дом, топлота, комфорт. Не на последно място, усъвършенстват и настроението.

Против стрес можете да се доверите и на мащерката, босилека и анасона. Карамфилът е още една фалшификация, която сполучливо можете да употребявате за унищожаване на напрежението. Тъй като е доста благоуханен, внимавайте, когато го употребявате в кулинарията.

 Карамфил

Можете да си извършите запарка от босилекови листа, мента и карамфил. Сложете от тези аромати в авансово завряла вода на котлона. След това можете да пиете тази запарка като чай – прибавете му по ваш усет мед, лимон.

Добавян в храната, карамфилът подтиква храносмилането и метаболизма. Всъщност подправката се употребява доста постоянно и в националната медицина – оказва помощ при зъбобол, кашлица, храносмилателни разстройства, предотвратява инфекциите, освобождава стомаха от газовете.

Според изследване карамфилът може даже да излекува гъбички по краката. В подправката се съдържат Омега-3 и 6 мастни киселини, витамин С, огромно количество манган. Особено скъпо вещество в карамфила е евгенолът – той придава сладкия мирис на карамфила, има дезинфекционен и анестетичен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР