Армията на Китай е станала значително по-агресивна и опасна през

...
Армията на Китай е станала значително по-агресивна и опасна през
Коментари Харесай

Голяма заплаха за САЩ! Горещо предупреждение от топ генерал

Армията на Китай е станала доста по-агресивна и рискова през последните пет години, съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили при аудиенция в Индонезия, съобщи Асошиейтед прес.

Американският военачалник посочи, че през въпросния интервал броят на прехващания на китайски самолети и кораби в района на Тихия океан от силите на Съединени американски щати и техни сътрудници се е нараснал доста и че количеството на рисковите военни взаимоотношения също бележи сходен растеж.

" Посланието е, че китайската войска доста е нараснала наличието си по въздух и по море и че агресивното ѝ държание съответно в този район е доста по-явно ", сподели Мили, който наскоро изиска от чиновниците си да съберат подробна информация по отношение на взаимоотношенията сред военните елементи на Китай, Съединени американски щати и другите сили в Индийско-тихоокеанския район.

Американският военачалник разяснява тематиката в миг, в който Съединени американски щати удвояват напъните си за подсилване на връзките си с тихоокеанските страни в контраст на засилващото се въздействие на Китай в района. Правителството на американския президент Джо Байдън възприема Пекин като " водеща опасност " и главно дълготрайно предизвикателство в областта на сигурността и визитата на Мили в района е директно обвързвано с този въпрос, отбелязва Асошиейтед прес.

Мили ще разиска повишаването на военната мощност на Китай и на среща с министри на защитата на страни от Индийско-тихоокеанския район, която ще се организира в австралийския град Сидни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР