Арменското правителство е подало жалба срещу Азербайджан в Европейския съд

...
Арменското правителство е подало жалба срещу Азербайджан в Европейския съд
Коментари Харесай

Армения подаде жалба срещу Азербайджан

Арменското държавно управление е подало тъжба против Азербайджан в Европейския съд по правата на индивида, като упрекна Баку в нарушение на редица конвенции по време на ескалацията на спора в Нагорни Карабах през есента на 2020 година, съобщи РИА Новости.

„ На 1 февруари арменското държавно управление подаде междудържавна тъжба против Азербайджан до Европейския съд по правата на индивида заради нарушавания на конвенцията по време на 44-дневната война (през 2020 година). Това е първата междудържавна тъжба, подадена от Армения до Европейски съд по правата на човека ", се споделя в изказването на страницата на посланичество във Facebook.

Арменското държавно управление упорства, че Азербайджан е нарушил правата на жителите на Карабах и Армения за живот, отбрана от изтезания и нечовешко отношение, цялост, благосъстоятелност, персонален и фамилен живот, обучение и редица други права. В края на септември 2020 година в Нагорни Карабах бяха обновени военните дейности, които станаха продължение на дълготрайния спор и доведоха до жертви измежду цивилното население. С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се споразумяха да прекратят изцяло огъня и да разменят пандизчии и телата на мъртвите. В района бяха ситуирани съветски миротворци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР