40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция от

...
40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция от
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Ставаме все по-надежден партньор за опазване на външната граница на ЕС

40 високопроходими джипа влизат в автопарка на " Гранична полиция " от през днешния ден. " С такава техника, няма значение кой е против нас ”, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, представен от БГНЕС.

Министърът връчи ключовете за черните джипове на граничните служители на реда, които до края на годината ще получат общо 360 автомобила.

“Когато поехме управлението на Министерство на вътрешните работи на 6 юни 2023 година, тогава, наред с всички проблеми, срещнахме и липса на високопроходими коли. Имаше районни дирекции, в които не повече от 7-8 автомобила са били в придвижване, изключителна тежка обстановка беше ”, сподели Стоянов. " Така за 8 месеца започва социална поръчка, тя бе приключена и физически се доставиха колите. Ние ставаме още по-сигурен благонадежден и предвидим сътрудник за запазване на външната граница на Европейски Съюз ”, безапелационен е Калин Стоянов.

Той насочи и обръщение към граничните служители на реда: “Не управлявайте колите като служебни, а като ваши персонални - с отговорност и ги пазете. На добър път на всички! Когато сме мощни, няма значение кой е против нас ”, добави Калин Стоянов.

Според шефа на “Гранична полиция ” основен комисар Антон Златанов днешният ден е дълго чакан за всички чиновници на дирекцията.

“Днес се раздават първите 40 от общо 360 високопроходими автомобила, които ще получим до края на годината. Ние съумяваме сполучливо да усвояваме европейските средства и днешният ден е доказателство за това ”, сподели той и увери, че ще стават все по-ефективни в опазването на европейската и българката граница. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР