Продължава спасителната операция в планините близо до границата между Иран

...
Продължава спасителната операция в планините близо до границата между Иран
Коментари Харесай

Продължава издирването на президента на Иран, Путин изпратил спасителен екип

Продължава избавителната интервенция в планините покрай границата сред Иран и Азербайджан, откакто в региона катастрофира хеликоптер с президента на Ислямската република Ебрахим Раиси. Според иранските държавни медии летателният уред е осъществил, изтъквам, " твърдо кацане ". На борда е пътувал и външният министър Хосеин Амир-Абдолахиан.

Районът, който бива претърсван, към този момент е с радиус от единствено 2 километра, само че мястото на злополуката към момента не е намерено, съобщи иранската държавна осведомителна организация ИРНА. Лошото време в региона затруднява издирвателните интервенции. Иранската телевизия демонстрира фрагменти на спасители, които вървят по стръмни хълмове в проливен дъжд и гъста мъгла.

Безпилотен аероплан, изпратен от Турция, с цел да помогне в издирването на иранския президент Ебрахим Раиси, е разпознал източник на топлота. Това съобщи Анадолската организация, представена от Ройтерс и Би Би Си. Кадри от дрона, оповестени от организацията, демонстрират нощен пейзаж и рид, на който е открит източникът. Координатите на мястото са били споделени с иранските управляващи.

По искане на Техеран съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 е изпратил избавителен екип, който да помогне в търсенето иранския президент. В групата са 47 експерти, техника с висока проходимост, както и хеликоптер за издирвателни интервенции по въздуха, съобщи РИА Новости. Те ще бъдат превозени до град Тебриз, накъдето пътуваше Раиси преди злополуката.

По-рано по молба на Иран Европейският съюз задейства незабавната услуга на програмата " Коперник " за даване на детайлна информация за терена на случая. Турция изпрати към 30 алпинисти, които да вземат участие в издирването, а Ирак, Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства също предложиха поддръжка на Техеран.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР