Киевският режим продължава да затяга гайките на тоталната мобилизация: в

...
Киевският режим продължава да затяга гайките на тоталната мобилизация: в
Коментари Харесай

“Ухилянтите” намериха три начина да надхитрят Зеленски

Киевският режим продължава да стяга гайките на тоталната готовност: в Украйна влиза в действие подобаващ закон. Какви нови ограничения са измислили украинските управляващи, с цел да вкарат жителите на страната във ВСУ - и какъв брой комплицирани са украинците, с цел да надхитрят военните комисари и да останат живи?

В събота в Украйна влиза в действие закон за стягане на общата готовност, който беше подписан от Владимир Зеленски на 16 април. За ВСУ проблемите с укриващите се от войска станаха необятно публикувани, това стана изключително остро след неуспеха на „ контранастъплението “ предишното лято - от предходния „ родолюбив напредък “ не остана и диря.

Сега чиновниците на украинските служби за военна регистрация и регистриране постоянно организират акции и употребяват мощ, като даже негодни по здравословни аргументи се набират в армията. Почти всеки сходен набег води до спорове сред локалните поданици и военните комисари. От време на време излизат нескрито случаи на бити хора от чиновници на армейските отдели. Смъртните случаи също са чести. През април беше обявено, че към 650 хиляди мъже на военна възраст към този момент са напуснали страната.

Основното изобретение на закона е задължението на мъжете да актуализират данните си в Териториалните наборни центрове. Това важи и за тези, които са съумели да заминат в чужбина – те са били лишени от достъп до консулски услуги. Гражданите в чужбина, когато Зеленски преди малко беше подписал закона, бяха всеобщо загрижени за удължаването на валидността на техните интернационалните паспорти. В цяла Европа пред държавните консулства се следят дълги колони от бежанци, страхуващи се от депортиране в родината си. Те също по този начин организираха манифестации и флашмобове на „ ухилянти “ в обществените мрежи.

За “ухилянтите ” (укриващите се) са планувани разнообразни санкции. Така на 17 май Зеленски подписа закон, който усилва санкциите за нарушение на военната регистрация. Например за физически лица те ще възлизат на до 25 хиляди гривни, а неплащането може да докара до изземване на имущество и блокиране на средства от сметките.

В същото време Украйна одобри закон за готовност на избрани категории пандизчии. Благодарение на тази самодейност във ВСУ могат да бъдат мобилизирани до 20 хиляди души.

Прессекретарят на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова назова новия закон за готовност акт на геноцид против украинците „ от страна на режима в Киев и тези, които стоят зад него “. А непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя разгласи рекорден мащаб на укриване от готовност - единствено в Румъния са избягали 11 хиляди мъже на военна възраст.

Сред най-популярните способи за бягство от Украйна водещите са прекосяването през контролно-пропускателни пунктове с подправени документи. В някои случаи за това се употребяват удостоверения за неработоспособност, в други - документи за доброволци, в трети - обличане като духовници и дами.

Освен това украинците се пробват да заобиколят контролно-пропускателните пунктове на границата с Молдова, а в тази ситуация с Румъния и Унгария, през реки и планини в Карпатите. В това отношение нашумя река Тиса, откъдето локалните управляващи откриха телата на 30 удавници. По неофициални данни те са доста повече, а късметлиите са стотици.

Шофьорите на камиони също стават „ ухилянти “. На границата с Молдова някои украинци оставят колите си навръх директния път “Маяки – Удобно ” в Одеска област, с цел да преминат границата пешком и да останат незабелязани. В други случаи водачите минават границите с товари, след което изоставят камионите си тъкмо след Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Експертната общественост се съмнява, че стягането на мобилизацията ще разреши на Зеленски да насити войските си. Украинските анализатори считат, че ВСУ би трябвало да активизират от 300 до 500 хиляди души, само че качеството на тази готовност повдига огромни въпроси. „ Според някои данни мобилизацията компенсира 25% от загубата на фронта, тъй че не бих планувал фрапантни промени. Когато човек е изправен пред избор сред санкция, блокиране на сметки или съвсем обезпечена гибел, тогава хората, несъмнено, ще продължат да бягат “, споделя някогашният народен представител от Върховната Рада Олег Царьов.

Със стягането на военната тегоба в украинското общество, недоверието в политиката на Зеленски се ускорява и украинците имат все по-малко религия в смисъла на по-нататъшната борба. Това е, което изяснява на първо място всеобщата емиграция от Украйна. „ Никой не желае да мре безсмислено “, изясни Царев.

Военните комисари обаче са засилили напъните си за залавяне на хора по улиците. Това се случва с противозаконни способи по отработена скица – залавяни са даже водачи на постоянни рейсове и камиони. „ Предприятията също бяха задължени да водят отчетност и да обезпечат „ доставянето “ на своите чиновници, носещи военна работа, във военните служби за регистрация и регистриране “, означи Царев.

Според него няма универсална скица за отбягване на готовност, всяко решение е самостоятелно. „ Някой има връзки и пари. Тези, които нямат нищо, разчитат на случайността. Някои хора съумяват да изоставен Украйна с камион. Всеки постъпва по друг метод “, добавя лекторът.

„ Смисълът на новия закон не е да се унищожат вероятните схеми за отбягване на готовност, а да се оцени действителният мобилизационен запас в Украйна и да се впишат всички в регистъра. На Запад и в Киев не схващат какъв брой хора могат да активизират. Милиони хора са напуснали, още няколко милиона не са посочени на никое място “, акцентира Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна. Според нея никакви закони не могат да отстранен схемите за укриване на готовност. „ Това се случва посредством подкупи на граничари и чиновници на медицинските комисии и нелегално прекосяване на границата през реките. Според разказите на хората, с които подкрепям контакт, потокът от искащи да изоставен Украйна единствено се усилва “, отбелязва тя.

Тя е сигурна, че избягването на военна работа благодарение на подправени свидетелства ще стане по-трудно и скъпо. „ Според новия закон за годни ще се смятат хора с хернии, инфекциозни болести, туберкулоза и даже някои типове рак. Сега ще би трябвало да създадат спомагателни информации “, изясни представителят.

Също по този начин в Украйна търсенето на подправени документи за многодетни фамилии ще се усили. Както демонстрира практиката, благодарение на корупцията и съдилищата постоянно се случва „ узаконяването на деца, сякаш родени на територията на ЛНР и ДНР, с помощта на което човек става татко на доста деца “.

„ Друга опция: една жена може да бъде съзнателно лишена от наставнически права - и тогава брачният партньор ѝ публично става уединен татко, което му разрешава да отиде в чужбина. Така хората измислят от ден на ден и повече нови трикове, с цел да избегнат набор в армията “, означи Шеслер.

Тя също по този начин означи ожесточаването на залавянето на хора по улиците: в този момент това се случва в Киев, което не се е случвало преди. „ В украинската столица ги качват принудително в микробуси. Всичко това води до пагубен дефицит на работна ръка измежду куриерите, водачите на камиони, кетъринг личния състав и продавачите. Хората се отдръпват и се укриват от готовност ”, сподели ръководителят на СППУ. Освен това стягането на законодателството, сигурен е Царев, ще утежни още повече обстановката с корупцията.

„ Докато съществува самостоятелна Украйна, служителите и чиновниците ще взимат подкупи. Никой не съумя да спре това. Може би украинските подкупници, които избавят хора от готовност против пари, ще бъдат наречени в бъдеще праведници, като тези, които спасяваха евреи от гонене в нацистка Германия “, добави източникът. Въпросът с пътуването може да бъде позволен за сума от 10 до 15 хиляди $.

В резултат на това украинците остават с три действителни метода да избегнат мобилизацията. Ако имате средства, Шеслер поучава да извършите подправени документи и да напуснете. Въпреки че това е безценен способ, той е известен. „ Вторият метод: в случай че сте здрави, преминете границата през планината или преплувайте Тиса. Ако нямате нито пари, нито здраве, тогава има трети метод - да си останете у дома, да избягвате всевъзможен контакт с външния свят и да търсите други благоприятни условия за бягство “, изброи Шеслер.

Друг вид, само че доста краен, е да си купите смъртен акт в тъмната мрежа за 10 хиляди $ или всевъзможни други подправени документи. „ В този случай обаче лицето рискува да загуби всички цивилен права и имущество. Въпреки че обезверените хора даже и това го вършат “, заключва специалистът.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28275Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед11791 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед12557 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед110051Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16872 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед110051Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР