Арменските въоръжени сили продължават да изстрелват ракети по мирни селища

...
Арменските въоръжени сили продължават да изстрелват ракети по мирни селища
Коментари Харесай

Арменски ракети по Гянджа.12 жертви,сринати сгради

Арменските въоръжени сили не престават да изстрелват ракети по мирни селища и градове отвън зоната на боевете в Нагорни Карабах.

Арменските въоръжени сили още веднъж изстреляха ракети по азербайджанските градове Гянджа и Мингечевир. Помощник на президента на Азербайджан, началник отдел " Външна политика " на президентската администрация Хикмет Хаджиев заяви за това в своя акаунт в Twitter, съобщи „ Спутник ”.

12 души починаха. По предварителна информация в Гянджа са унищожени над 20 здания. Сред цивилното население има доста ранени; хората остават под руините.

Спасители от Министерството на изключителните обстановки и военнослужещи на Министерството на защитата изваждат ранените от руините.

 

По предварителни данни ракетните удари са нанесени от две разнообразни огневи позиции от територията на Армения.

Също по този начин се оповестява, че силите за противовъздушна защита на Азербайджан предотвратиха ракетна офанзива против Мингечевир, като унищожиха балистична ракета, изстреляна по града.

От началото на военните дейности на 27 септември и до 12:00 часа на 15 октомври, 43-ма цивилни са убити вследствие на провокации от арменските въоръжени сили, заяви пресслужбата на Генералната прокуратура на Азербайджан. Броят на цивилните жертви доближи 218. Освен това са унищожени 1592 жилищни здания, 290 цивилен обекта и 79 жилищни здания, заяви министерството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР