Арменските и азербайджанските сили участват в интензивни боеве за спорния

...
Арменските и азербайджанските сили участват в интензивни боеве за спорния
Коментари Харесай

Азербайджан започва нова офанзива в Нагорни Карабах

Арменските и азербайджанските сили вземат участие в интензивни боеве за противоречивия район Нагорни Карабах, откакто Азербайджан предприе широкомащабно ново нахлуване в събота, оповестиха арменските управляващи.

Баку и Ереван от десетилетия са затворени в пламенен спор поради Нагорни Карабах, етнически арменски район на Азербайджан, който се откъсна от Баку през войната през 90-те години, лишила живота на към 30 000 души.

И двете страни се опълчиха на интернационалните апели за преустановяване на огъня и упрекнаха другата, че е почнала новите конфликти, почнали предходната неделя, и са видели най-тежките боеве от прекратяването на огъня през 1994 година

В събота подкрепените от Армения сепаратистки сили отблъснаха " масирана офанзива " от Азербайджан и започнаха контранастъпление, съобщи представителят на арменското министерство на защитата Шушан Степанян.

Лидерът на сепаратистите от Карабах Арайк Арутюнян съобщи, че се води " последна борба " с азербайджанските войски.

" Нацията и родината са под опасност. Дойде време цялата нация да се трансформира в мощна войска ", сподели той пред публицисти.

Почти 200 души са доказани за убити след експлоадирането на боевете предходната неделя, в това число над 30 цивилни.

Има опасения, че борбите могат да се разраснат до всеобхватна война на няколко фронта, включваща районните сили Турция и Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР