Арктически студ отвъд океана. Четвърт милион американци и канадци са

...
Арктически студ отвъд океана. Четвърт милион американци и канадци са
Коментари Харесай

Арктически студ скова САЩ и Канада

Арктически мраз оттатък океана. Четвърт милион американци и канадци са в ледената хватка на мощна снежна стихия.

Съобщава се за най-малко 19 смъртни случая вследствие на мразовития циклон. На мрачно и студено са над милион и половина души. Хиляди полети са анулирани.



Снежният фронт от 3200 километра към този момент се простира от Тексас до Квебек. Съобщенията от пътните служби в Северна и Южна Дакота, Оклахома, Айова и на други места са за съвсем нулева видимост, покрити с лед пътища и виелици.

Над пет хиляди полета бяха анулирани през последното денонощие. Спряха да се движат и стотици влакове. Снежната стихия трансформира коледното пътешестване в тестване и даже в невъзможна задача за доста американци.

В Ню Йорк бурята донесе мразовит дъжд, който провокира наводения.



" Този уикенд ще имаме лед, наводнения, сняг, минусови температури. Всичко, с което майката природа може да ни връхлети ", предизвести губернаторът на Нюо Йорк Кейти Хокул.

Синоптиците към този момент оповестиха, че се чака рекордно студена Коледа в Съединените щати и в Канада. В канадската провинция Саскачуан бяха измерени минус 50 градуса, а в американския щат Монтана - минус 45.



Мъж от същия щат популяризира в обществените мрежи видеа, в които показва по какъв начин гореща вода трансформира за момент агрегатното си положение навън и се трансформира в ледени пръски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР