Аржентинското министерство на здравеопазването публикува списък с имената на 70

...
Аржентинското министерство на здравеопазването публикува списък с имената на 70
Коментари Харесай

Аржентинският здравен министър подаде оставка след скандал с привилегии за ваксинация срещу коронавирус

Аржентинското министерство на опазването на здравето разгласява лист с имената на 70 души, ваксинирани с съветската ваксина " Спутник V ", на фона на скандал към привилегированите имунизации против COVID-19, съобщи БГНЕС.
Списъкът включва президента на Алберто Фернандес и хора от неговия екип, както и министъра на стопанската система Мартин Гусман и посланика в Бразилия Даниел Шиоли, наред с други, само че също по този начин имена на политически водачи, предприемачи и публицисти. Там са и някогашният президент Едуардо Духалде (2002-2003), брачната половинка му Хилда Гонсалес и техните деца Джулиана и Мария Ева, както и втори и трети ред от разнообразни министерства.
 Аржентина залага на съветската ваксина против COVID-19 Аржентина залага на съветската ваксина против COVID-19
Руският фонд за директни вложения съобщи, че Аржентина стана първата страна в Латинска Америка, която публично записва имунизацията...
Досега здравният личен състав е бил имунизиран и е почнало имунизиране за хора над 70 години в провинция Буенос Айрес и над 80 години в столицата.
Скандалът с имунизацията избухна предишния петък, когато журналистът Орасио Вербицки, на 79 години, съобщи обществено, че заради другарството си с някогашния здравен министър Гинес Гонсалес Гарсия той е бил имунизиран в министерството от чиновници от болничното заведение в Посадас. Признанието отприщи поредност от нежелани реакции и докара до това президентът да изиска от Гонсалес Гарсия да подаде оставка, два дни преди да предприеме пътешестване до Мексико.
" Това ще има огромно влияние в кратковременен проект: това е внимателен и провокиращ въпрос, леко завоалиран от обстоятелството, че президентът реагира бързо и уверено като изиска оставката на някогашния министър ", споделя политическият съветник Карлос Фара.
От 1,8 милиона дози, които страната към този момент е получила, националното здравно министерство разполага с 3000 дози, които се намират в държавната болница в Посадас, до момента в който останалите са разпределени по равно сред провинциите, които управляват личните си имунизационни проекти.
 Аржентина полза с екстра налози милионерите поради COVID-19 Аржентина полза с екстра налози милионерите поради COVID-19
Сенатът на Аржентина утвърди налог върху положението на към 12 000 от най-богатите хора в страната, с цел да покрие ограниченията против коронав...
" Тези 3000 ваксини по никакъв метод не покриват преценката на министерството ", съобщи новият министър на опазването на здравето Карла Вицоти, която до предходната събота беше секретар на достъпа до опазване на здравето, в действителност заместник-министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР