Аржентинският шампион Бока Хуниорс завърши първенството с голово шоу на

...
Аржентинският шампион Бока Хуниорс завърши първенството с голово шоу на
Коментари Харесай

Бока завърши първенство с голово шоу, Гаго се завърна

Аржентинският първенец Бока Хуниорс приключи шампионата с голово шоу на стадион " Томас Адолфо Дучо " в Буенос Айрес. " Генуезците " приключиха 3:3 с Уракан в последния 27-и кръг от локалната Суперлига. Двубоят беше без никакво значение за 33-кратните първенци на Аржентина, които през седмицата опазиха короната си в локалния шампионат.

Именно заради това треньорът Гийермо Скелото заложи на съвсем всичките си запаси, с цел да резервира титулярите за значимата среща с Алианса (Лима) от Копа Либертадорес на 17 май, в която грандът ще търси класиране на осминафиналите. Добрата вест за щаба на Бока е завръщането в игра на капитана Фернандо Гаго, който скъса връзки през есента в международната подготовка на Аржентина с Перу. Халфът беше титуляр за първи път от първи октомври 2017 година, когато игра за последно с " жълто-сините ".

Домакините от Уракан търсеха успеха, с цел да си подсигуряват класиране в Копа Либертадорес през 2019 година. Още в 6-ата минута Пусето зарадва над 33 000 фенове по трибуните, като прати топката в мрежата на Бока. Шампионите обаче съвсем отхвърлиха играчите на Уракан в края на първата част, откакто в границите на 11 минути вкараха три гола и обърнаха резултата до 3:1. Емануел Мас изравни с първото си попадение за клуба в 32-ата минута. Валтер Боу даде задатък на гостите в 34-ата минута с третото си попадение в шампионата, а в 43-ата минута Оскар Бенитес също вкара своя първи гол за сезона.

През втората част Мендоса (64) и Чавес (72) върнаха два гола във вратата на първенците и срещата приключи 3:3. Точката прати четвъртия Уракан в Копа Либертадорес, където към този момент място си бяха подсигурили Бока, Годой Крус и Сан Лоренцо

Бока приключи сезона с актив от 58 точки, а Уракан с 48 точки.

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОКА ХУНИОРС

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА БОКА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УРАКАН
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР