Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще

...
Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще
Коментари Харесай

Пет държави се присъединяват към БРИКС

Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще станат нови членове на БРИКС оповестява бразилският информативен портал UOL, като се базира на плана за заключителното официално съобщение от срещата на върха на страните от организацията, предава " Фокус ".

По данни на медията от главните критерии за асортимент е бил географският фактор, който би трябвало да обезпечи районен баланс в границите на асоциацията. В сходство с този принцип се обмисля и прибавянето на още една африканска страна към блока. Освен това в бъдеще бразилските управляващи биха желали да видят Индонезия като част от съюза, само че Джакарта към момента не е подготвена да се причисли към БРИКС, отбелязва UOL.

Срещата на върха на БРИКС се организира в Йоханесбург от 22 до 24 август. По-рано министърът на външните работи и съдействието на Южна Африка Наледи Пандор съобщи, че водачите на страните от БРИКС са се споразумели за документ, в който са посочени правилата за приемане на нови членове в асоциацията. Общо 22 страни аплайваха за участие в БРИКС, която включва Русия, Бразилия, Индия, Китай и ЮАР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР