Архитектурен форум на национално ниво, с участието на изявени имена

...
Архитектурен форум на национално ниво, с участието на изявени имена
Коментари Харесай

Изявени имена идват на национален архитектурен форум в Димит...

Архитектурен конгрес на национално равнище, с присъединяване на изявени имена в региона на архитектурата и градоустройството, ще се състои в Димитровград. Инициативата е на общината. Това заяви през днешния ден кметът Иво Димов на откриването на непрекъснатата галерия " Градът " при започване на бул. " България ".

„ Идеята е да се разпространява архитектурата, градоустройството и градската среда, тъй като в това отношение Димитровград е неповторим и няма аналог в цяла България, показа Димов. Очаква се форумът да се организира през октомври. Основната ни цел е да съхраним това неповторимо завещание, да го разпространяваме и надграждаме “, разяснява Димов.

Директорът на Исторически музей Димитровград Антоанета Станчева показа създателя на изложбата Стефан Спасов. Той е дизайнер и откривател на българската архитектура и изкуство от интервала 1944-1989 година и идва особено за откриването на експозицията. Спасов е роден през 1994 година в България, само че през 1997 година фамилията му се мести в Канада, където идващите години продължава своето обучение.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР