Кметът на община Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира

...
Кметът на община Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира
Коментари Харесай

"Език свещен" отново в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира акцията " Език свещен… " Тя е отдадена на 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
 
Кампанията " Език свещен… " стартира през 2018 година Всяка година, в навечерието на най-българския празник – Денят на българската писменост, Станислав Дечев се обръща с молба към всички, които обичат българското слово, да споделят в обществените мрежи обичани български стихотворения, отдадени на България, на българската книжовност и на първоучителите Кирил и Методий.
 
Тази година шествието на думите и духа стартира на 20 май /понеделник/. Всеки ден до  празничния 24 май на фейсбук-страницата на Община Хасково ще публикуваме по едно българско стихотворение, с цел да си напомним свещените слова на великите български поети. Нека думите, възпяващи България, нашата писменост, богатия ни език, история, обичаи и религия, ни вдъхновят и създадат по-добри.
 
Кметът на Хасково Станислав Дечев се обръща с апел към всички учители и възпитаници, родители, просветни и читалищни дейци, публицисти, към всички, които обичат българското слово да се включат в акцията " Език свещен… " и да споделят своите обичани български стихотворения.
 
Нека дните преди 24 май да бъдат дни на българската памет и нематериалност, горделивост и национално самочувствие!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР