Археолози са открили едни от най-древните магически заклинания, използвани на

...
Археолози са открили едни от най-древните магически заклинания, използвани на
Коментари Харесай

В Сърбия откриха най-древните заклинания, призоваващи демони

Археолози са разкрили едни от най-древните вълшебен заклинания, употребявани на Балканите. Те са били заровени наоколо до сръбския град Костолац, намиращ се в североизточна Сърбия.

Магическите заклинания са изписани върху малко сребърни и златни рула. Заклинанията са на малко повече от 2000 години. В непосредственост до тях са били заровени и скелети.

Малките рула, върху които са изписани заклинанията, са направени от скъпи материали и са били скрити в оловни амулети. Предполага се, че те са били заровени до останките на откритите мъртъвци, с цел да се призоват свръхестествените сили.

Археологическият екип е съумял да разчете имената на няколко демона, в които са вярвали локалните на тази територия, разяснява археологът Илия Данкович.

Заклинанията съставляват напев за обвързваща магия, като сходни са намирани и в други страни, само че тези в Сърбия се считат са едни от най-древните.

По сходен метод постоянно са се правили и заклинания за безконечна обич, като още веднъж са призовавани тъмните сили на помощ.

 дявол

Сред най-често срещаните практики е била да се изтъняват дребни ленти от злато, сребро или олово, върху които да бъдат вписвани вълшебен заклинания. Магьосниците от време на време употребявали и папирус, който бил елементарен за насърчаване и прочитане.

След като бъдат прочетени, свитъците се поставяли като амулети върху човешко тяло или по стените на дома, с цел да защищават от зли духове и неприятен шанс.

Чрез такива текстове се основава неповторима връзка сред нас и нашите предшественици. По този метод можем да получим доста по-добра концепция за манталитета и страстите на античните хора, в сравнение с от формалните текстове в историографията, споделя археологическият екип.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР