Археолози са открили дървени кръгли жилища в Кеймбриджшир, които са

...
Археолози са открили дървени кръгли жилища в Кеймбриджшир, които са
Коментари Харесай

Откриха „Британския Помпей“

Археолози са разкрили дървени кръгли жилища в Кеймбриджшир, които са на няколко хиляди години. По време на разкопките са открити човешки остатъци, керамични съдове, бижута и оръжия.

Откритията ще хвърлят светлина върху всекидневието и културата на фамилиите от Бронзовата ера във Англия. Откритите къщи, издигнати на специфични крайници, са били разрушени от пожар, поради който огромна част от руините са паднали в реката.

Благодарение на речната кал са се запазили керамични купи, в които към момента имало храна. На мястото са открити също човешки и скотски остатъци.

Дънкан Уилсън (Duncan Wilson), който е началник на Historic England вижда голяма аналогия сред селището в Кеймбриджшир и именитият римски град Помпей, който е опустошен от изригването на вулкана Везувий.

„ Най-близкото нещо, за което се сещам, е Помпей, където настанало естествено злополучие и хората трябвало да изоставен доста бързо, оставяйки зад себе си цялата си мебелировка. Някои въпреки всичко не съумели да се спасят “, споделя Уилсън за Sky News.

„ Открихме и човешки остатъци, които към момента са в развой на проучване. “

В момента археолозите се пробват да схванат от кое място е почнал пожарът и за какво 3000-годишното населено място е изоставено по-късно.

Sky News

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР