Аплодисменти посрещнаха новия министър-председател на Великобритания, когато влезе в резиденцията

...
Аплодисменти посрещнаха новия министър-председател на Великобритания, когато влезе в резиденцията
Коментари Харесай

Лиз Тръс се обгради с доверени лица в правителството

Аплодисменти посрещнаха новия министър-председател на Англия, когато влезе в резиденцията си на „ Даунинг стрийт “ 10. Големи провокации обаче чакат Лиз Тръс отпред на страната – растящите цени на силата, рекордно високата инфлация и опасността от криза.
Подкрепям Лиз Тръс и считам, че тя е необикновен министър-председател за нашата страна. 
Джейк Гарнъм, покровител на консерваторите

Въпреки извоюваната борба благодарение на гласовете на консерваторите, по думите на професора по политически науки в университета в Стартклайд Джон Къртис, новият министър председател на Англия не се употребява с висок рейтинг отвън електората на торите.
Мисля, че новият министър-председател ще разочарова страната по доста способи, тя не е подобаваща за работата. Преди беше либералдемократ и срещу Брекзит, в този момент не е нито едното, нито другото.
Куш Малде, възпитаник

Понастоящем връзките на Лондон с Европейски Съюз са доста обтегнати поради желанието на английското държавно управление за пренаписване на Протокола за Северна Ирландия. За да се оправи с неотложните задания, Тръс притегли доверени лица и нейни поддръжници в новия кабинет.

Куази Куартенг оглави най-важното министерство – на финансите. Консервативният хедлайнер Сюела Брейвърман става министър на вътрешните работи, заменяйки Прити Пател.

Терез Кофи, която до момента беше министър на труда, поема здравното министерство, в същото време ще бъде и вицепремиер. По този метод Тръс и Кофи образуват първият напълно дамски дует на управническия връх на кралството. Джеймс Клевърли, също покровител на Тръс, поема от самата нея външното министерство, до момента в който Бен Уолъс резервира титулярния пост в министерството на защитата.

Очакванията към новото държавно управление са високи. Сега за Лиз Тръс следва първият сериозен тест – показване на персоналния състав и дилемите на държавното управление пред Камарата на общините.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР