АПИ купува луксозни високопроходими джиповеВ края на миналата година Агенция

...
АПИ купува луксозни високопроходими джиповеВ края на миналата година Агенция
Коментари Харесай

АПИ купува луксозни високопроходими джипове

АПИ купува първокласни високопроходими джипове
В края на предходната година Агенция „ Пътна инфраструктура ” е оповестила социална поръчка за закупуването на два нови високопроходими автомобила за потребностите на ръководството.

Това е втори опит управлението на организацията да се снабди с първокласни коли. Подобна социална поръчка беше спряна напролет.

За реализатор e определен „ Вестауто – М “ ООД, който ще даде на Пътната организация джипове „ Volkswagen Touareg ”, на обща стойност 222 хиляди лева Това излиза наяве от оповестените контракт, техническо предложение и ценова оферта в уеб страницата на АПИ. От документите излиза наяве, че фирмата-изпълнител има 60 дни да достави колите, заяви бТВ.

В известие до медиите Агенция „ Пътна инфраструктура “ осведоми, че естеството им на работа изисква съществуването сходни коли.

„ Двата високопроходими автомобила са нужни за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато би трябвало да може да се минава гладко и безаварийно през високопланински региони, през пресечени терени и сектори в строителство и т. н., което е невероятно да се реализира с автомобил, предопределен за градски условия “, пишат от АПИ и допълват, че през предходната година е извършена социална поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за регионалните пътни ръководства и ще дават отговор за зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа.

От Пътната организация показват още, че през 2018 година и 2017 година са бракувани 117 транспортни средства, а над 65% от автомобилния парк на администрацията е над 10-годишен и това постанова неговото възобновяване.

През 2016 година сходна социална поръчка провокира скандал. Тогава три първокласни джипа „ Тoyota ”, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се употребяват от Националната работа „ Охрана ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР