Апелативният спецсъд потвърди решението на предходната инстанция, с което пуска

...
Апелативният спецсъд потвърди решението на предходната инстанция, с което пуска
Коментари Харесай

Ето какво се случи с организаторът на фабрика, бълвала цигари ментета в Труд

Апелативният спецсъд удостовери решението на миналата инстанция, с което пуска от ареста Антон Арабаджиев, арестуван при акцията против незаконната цигарена фабрика в село Труд. Мотивите на апелативните магистрати съответстват напълно с това на сътрудниците им от Специализирания углавен съд - против Арабаджиев няма задоволително събрани доказателства за това, че въобще има нещо общо със хванатата група.

Въпреки това държавното обвиняване продължава да е изрично, че точно той е бил главатар на организацията, занимаваща се с незаконно произвеждане и разпространяване на цигари без бандерол, написа "Трафик ".

Досега Арабаджиев бе зад решетките, защото се очакваше втората инстанция. След като решението бе доказано, той може да бъде пуснат на независимост. Той излиза от ареста без мярка за неотклонение. Другите трима българи и арестуваните чужденци остават с най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража”.

Към момента към момента се търсят двама от незаконната скица, които съгласно прокуратурата са на „ високи позиции” в групата.

При акцията в ремарке, оставено на паркинг в Пловдив бяха открити 960 подготвени мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на към 3,6 милиона лв.. Във фабриката бяха арестувани самите служащи, които са задгранични жители и не приказват български език.

След спецоперацията от прокуратурата оповестиха, че служащите са избирани деликатно като концепцията била да са неориентирани в страната ни и в случай че вероятно бъдат хванати да не могат да дават информация за „ бизнеса”.

Във фабриката бяха открити 640 мастербокса цигари подготвена продукция, 15 кашона тютюн и други произведения за направата на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност към 2,5 милиона лв.. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език, с цел да не будят съмнение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР