Апелативният спецсъд потвърди домашния арест на сирийците Уафик и Райян

...
Апелативният спецсъд потвърди домашния арест на сирийците Уафик и Райян
Коментари Харесай

Спецсъдът не откри никакви доказателства, че варненските лекари са участвали в престъпна група

Апелативният спецсъд удостовери домашния арест на сирийците Уафик и Райян Шахуд и остави без никаква мярка за неотклонение лекарите от Варна Петко Ников, Юлиян Крумов, Ваня Петкова и Мима Великова. Те бяха арестувани и упрекнати, че са издавали подправени ТЕЛК решения на здрави хора, които им разрешават да получават инвалиди пенсии.

Апелативният спецсъд не откри никакви доказателства, че лекарите са взели участие в незаконна група и че са желали или получавали пари за услугата. Ваня Петкова и Мима Великова пристигнаха в правосъдната зала със стегнати куфари и подготвени да бъдат върнати зад решетките, само че магистратите ги освободиха.

" Аз бях смутена, тъй като като доктор с 30 години стаж бях арестувана за 72 часа поради записи на диалози със СРС-та, в които служители на реда от ГДБОП разискват медицински термини. Смятам да потърся правата си в Страсбург “, съобщи пред публицисти на излизане от правосъдната зала Мима Великова.

Според съда, има свидетелски показания, които уличават Райян Шахуд, че търсил и намирал хора като им предложил против възнаграждение да им спомага за издаване на ТЕЛК решения, да не чакат, да получат по-висок % неработоспособност или да им бъдат попълнени всички документи, в случай че клиентите са необразовани.

От доказателствата по делото обаче излиза наяве, че той се представял за лекар, а няма здравно обучение. Освен това доста от очевидците не били удовлетворени, тъй като получавали по-нисък % неработоспособност или за по-кратък интервал от време и си желали назад парите.

Магистратите показаха, че двамата братя сирийци не са осъждани, само че има доказателства против тях, въпреки и единствено за последните месеци на предходната година. Решението на съда е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР