Апелативният състав на Механизма на Трибунала на ООН за военни

...
Апелативният състав на Механизма на Трибунала на ООН за военни
Коментари Харесай

Потвърдиха доживотната присъда на Ратко Младич

Апелативният състав на Механизма на Трибунала на Организация на обединените нации за военни закононарушения в някогашна Югославия (IRMCT) в Хага удостовери доживотната присъда против военния пълководец на босненските сърби Ратко Младич, оповестиха международните организации.
Произнасянето на присъдата провокира огромен медиен интерес, написа РТС
 Защитата на Ратко Младич желае отсрочване на присъдата му за военни закононарушения Защитата на Ратко Младич желае отсрочване на присъдата му за военни закононарушения
Защитата на някогашния командващ армията на Република Сръбска, Ратко Младич, по прякор „ касапинът на Босна “, който е наказан за...
През ноември 2017 година Младич бе наказан на пожизнен затвор от Международния углавен съд по обвиняване във военни закононарушения по време на войната в Босна и Херцеговина, в това число за геноцида в Сребреница.
от 31 май 2011 година се намира в ареста в Шевенинген. Той бе задържан от сръбските управляващи на 26 май същата година и възложен на Трибунала в Хага.
Съдебният развой против военачалник Младич продължи от 16 май 2012 година до 15 декември 2016 година В хода на делото бяха изслушани 169 очевидци на обвиняването и 208 на отбраната. Като доказателства бяха признати писмените показания на още 214 очевидци и бяха предоставени повече от 9 900 доказателства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР