Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на

...
Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на
Коментари Харесай

Потвърдиха първоначалния арест на мъж, разследван за притежание на 3 вида дрога

 Апелативният съд във Варна удостовери като закономерен първичния арест на Валери А., обвинен с още едно лице по досъдебно произвеждане на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Балчик за държане на наркотични субстанции, предопределени за разпространяване. Преди 10 дни Окръжният съд в Добрич е определил най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на обвинения, държал високорискови наркотични субстанции: 33,9гр. - марихуана, 60,8гр. – метаамфетамин и 5,8гр. - амфетамини.

Днес въззивната апелативна инстанция откри за верни и обосновани всички заключения на Добричкия областен съд. Както напомни и прокурорът от Апелативна прокуратура – многочислени са свидетелските показания на лицата, които са закупували неведнъж разнообразни типове дрога от обвинения. И този съд отбелязва високия интензитет на незаконната предприемчивост на Валери, метода на разпространяване и предварителното дозиране на наркотичните субстанции. От началото на следствените дейности към този момент са налични протокол за претършуване и изземване на лек автомобил и на жилищата, които населяват двамата обвинени. Има данни, че Валери е продавал наркотичните субстанции и пред дома си. Преценката на всички тези данни, на гласните и на писмените свидетелства и материали обосновават изрично обоснования извод, че обвиненият е съпричастен към притежанието на неразрешените от закона субстанции, предопределени за разпространяване. За това тежко, съзнателно незаконно действие законът планува наказване от две до осем години " отнемане от независимост " и " санкция " от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

С оглед тежестта на наказването и високата му социална заплаха и този съд намира, че има риск обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. Основание за този извод се съдържа и в престъпната регистрация на Валери от 2016г. за осъществено от него друго действие, още веднъж обвързвано с владеене на наркотични субстанции. Обвиняемият е незает и евентуално образува приходи от разпространяването на неразрешени от закона субстанции.

Второто лице, привлечено като обвинено по това досъдебно произвеждане е съдействало на проверяващите и търпи мярка " парична гаранция “ в размер на 500 лева

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери като закономерен първичния арест на Валери А., притеглен като обвинен с още едно лице по тази причина, че държал 3 типа наркотични субстанции, предопределени за разпространяване не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР