Апелативният съд в Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение

...
Апелативният съд в Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Тасо арестуван с маски и автомати!

Апелативният съд в Пловдив отхвърли да промени мярката за неотклонение на кипърския предприемач Анастасиос Симилидис-Тасо, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg. Той остава в ареста, с мярка за неотклонение " задържане под стража “. Адвокатът му Красимир Елдъров показа пред съда медицински документи, съгласно които на Тасо му следва интервенция поради проблеми със стомаха и изиска спомагателна съдебномедицинска експертиза, която да удостовери това.

Съдът обаче не одобри това, като счете, че от документите не може да се направи ясно съмнение, че това се постанова. Елдъров се ядоса и леко увеличи глас, тъй като съдът не искаше да изслуша доводите му. Но юристът настоя публицистите да схванат някои истини. Според него, Симилидис не е имал никакво време да си събере нужните медицински документи, защото е бил арестуван извънработно време от специфичните сили, с маски и автомати, които са го отвели, откакто той излязъл от фитнеса. Самата обстановка е била стресова. Следвали са почивни дни, през които не е можело да се събере нищо. В пандиза няма преводач, има езикова преграда за него.

В правосъдната зала през днешния ден участва и втората жена на кипъреца, с която живее на фамилни начала в Белащица. Стана ясно, че предприемачът действително е изправен пред сложната задача да се грижи общо за 5 деца – 4 от първата му брачна половинка, с която е в развой на бракоразвод, и за още едно бебе от актуалната му жена. Тасо също изиска от съда по-различна мярка от " задържане под стража “, с цел да има време да " провежда живота си “ и да се погрижи за децата и за бизнеса си. " Иначе нямам проблем да бъда наведен в Кипър “, сподели още предприемачът. Той непосредствено изиска " домакински арест “ с гривна за неотклонение, или " гаранция “.

Прокуратурата не се съгласи с това, поради наличните обстоятелства за личността – голям брой тежки закононарушения, две от които у нас. Европейската заповед за арест съдържа описания на множество тежки умишлени похищения, осъществени в 10 страни. Според прокуратурата има действителна заплаха той да се укрие.  

В последна сметка, съдът го поряза, като не се съгласи да промени мярката му за неотклонение. " Очевидно е, че вие имате опция да организирате живота си на открито, отвън България и даже отвън Кипър “, сподели съдията. Според нея заплахата от укриване е доста огромна и по тази причина не е подобаваща мярка за неотклонение " домакински арест “, или друга друга от " задържане под стража “.

Тасо мина и през Окръжния съд в Пловдив през днешния ден, където трябваше да се гледа неговата екстрадиция. Заради нуждата от превод на многото документи делото за екстрадицията му бе отсрочено за 5 май, от 15.15 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР