Апелативният съд в Лондон отмени решение, което ограничаваше употребата на

...
Апелативният съд в Лондон отмени решение, което ограничаваше употребата на
Коментари Харесай

Децата във Великобритания сами ще решават за хормони, които блокират пубертета |

Апелативният съд в Лондон анулира решение, което ограничаваше използването на медикаменти, блокиращи пубертета от деца с джендър дисфория, заяви “The Times ”.

Върховният съд постанови предходната година, че е „ доста малко евентуално “ дете на 13 или по-малко години да е задоволително умишлено, с цел да може единствено да даде единодушие за лекуване с хормонално блокиращи препарати. Освен това „ доста подозрително “ е дете на 14 година или 15 година да схваща дълготрайните последствия от приема на хормони.

Решението бе обжалвано през юни от фондацията на Тависток и Портман към Националната здравна система, която ръководи единствената британска работа за развиване на половата еднаквост.

Според апелативния съд е неуместно Върховният съд да дава инструкции и че следва лекарите да преценят сами дали пациентите им са изцяло наясно с последствията от решенията си.

Адвокатите на Тависток и Портмън настояват, че рестриктивните мерки са несъвместими с дългогодишния юридически принцип, който гласи, че младите са в положение да имат позиция за личното си лекуване.

Принципът е въведен през 80-те години на предишния век след обжалване за достъпа до противозачатъчни хапчета за лица под 16 година

Правозащитната група „ Либърти “ също се намеси в обжалването и съобщи, че Върховният съд съществено е лимитирал правата на транссексуалните деца и младежи, като им е отказал правото на „ главно лекуване “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР