Апелативен съд – Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка

...
Апелативен съд – Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка
Коментари Харесай

След 3 трупа на пътя, пускат Иво Лудия срещу 20 000 лева

Апелативен съд – Пловдив анулира взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иво Даскалов по прякор Лудия и му дефинира „ парична гаранция “ в размер на 20 000 лв..

Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 02.05.2021 година при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка БМВ-Х5, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на трима мъже при злополука на Околовръстния път на Пловдив.

Делото се прегледа от дежурния правосъден състав с ръководител Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено съвещание в УМБАЛ „ Св. Георги “ ЕАД гр. Пловдив, където се намира обвиненият.

Апелативните магистрати решиха, че от събраните досега доказателства - разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление и изводи на движимости лица, може се направи обосновано съмнение, че Даскалов е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат.

Мнозинството от въззивния правосъден състав одобри, че не е налице заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение, предвид на здравословното му положение.

Определението е подписано с изключително мнение от съдията докладчик. Според арбитър Михаела Буюклиева съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение. За този извод са взети поради събитията, при които е осъществено закононарушението, настъпилата гибел на три лица и предходните нарушавания на обвинения на разпоредбите за придвижване по пътищата като лидер на МПС.

За действието, в осъществяването на което е упрекнат Даскалов, законът планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР