„Апартаментгейт” се отрази тежко на ГЕРБ. Съгласна съм и с

...
„Апартаментгейт” се отрази тежко на ГЕРБ. Съгласна съм и с
Коментари Харесай

Фандъкова: „Апартаментгейт” ни удари тежко, трябва всеки да си поеме отговорността

„ Апартаментгейт” се отрази тежко на ГЕРБ. Съгласна съм и с думите на премиера, който сподели: „ Отвратихме хората”. За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите. Хората към този момент не имат вяра на думи, не имат вяра даже и на инспекции. Всички би трябвало да поставим старания, с цел да спрем рецесията на доверие. А това става единствено с признание на неточности и вдишване на отговорност. Така кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява абсурда с парцелите на властта пред Нова телевизия.

Тя акцентира, че управниците би трябвало да споделят истината и да дават отговор на въпросите на народа, даже когато това е мъчно. Фандъкова бе безапелационна, че сега се вълнува повече от възобновяване на доверието, в сравнение с от това по какъв начин е тръгнал абсурдът. „ Има доста ползи и доста сценаристи”, сподели още столичният кмет. „ Мисля, че господин Цветанов постъпи вярно като подаде оставка от значимите политически позиции. Мисля, че това е вярната постъпка за носене на отговорност. Със сигурност би трябвало да се дават пояснения на хората и реакцията беше малко закъсняла”, разяснява Фандъкова. Тя позволи, че аргументите Цветанов да остане в ГЕРБ са наближаващите евроизбори.

„ Със сигурност той има доста сериозен престиж измежду всички. Ако питате мен дали бих постъпила по този начин, аз ще ви кажа: не. Щях да си потегли от значимите управнически позиции”, сподели още градоначалникът.

Тя разяснява и тематиката със строителството на небостъргача „ Златен век” и SMS-ите, които основният проектант на София Здравко Здравко твърди, че е получавал от строителя – компания „ Артекс”.

„ Главният проектант, изключително в огромния град, е фигура, която е подложена на напън отвред – от вложители, от жители, от всички, които имат позиция по дадена тематика. Но той е посочил, че работи поредно и до момента в който работи по този начин, аз ще заставам зад него”, съобщи Фандъкова. И отхвърли самата тя да е била обект на напън в качеството си на кмет.

"Никога не съм водила диалози за жилища. Аз си имам жилище и то ми е задоволително – пребивавам в апартамент, който е издигнат като компенсации на унаследен терен в кв. „ Манастирски ливади” – един от кварталите с недобра инфраструктура ", добави Фандъкова.

А дали ще се кандидатира за трети мандат, към момента не била решила. „ Трябва да видя резултатите от моята работа. Не съм от „ мокетните” политици. Моите обувки по-често са прашни. Приемам позицията си най-много като огромна отговорност”, сподели Фандъкова. И увери, че ще направи всичко допустимо, когато планът за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев” бъде приключен, „ това да стане една почтена за центъра на София улица”.

В персонален проект Фандъкова показа и за някои от най-трудните моменти в живота си. Един от тях бил, когато схванала, че е болна от рак. Към днешна дата дефинира болестта просто като диагноза и споделя, че се сеща за него, единствено когато върви на прегледи. Благодари за поддръжката, която в оня миг е получила от фамилията си.

Фандъкова приказва и за брачна половинка си. Призна, че той не й спестявал рецензиите. Но успявал да я успокои, когато е с напрежение, даже единствено с мълчанието си. „ За мен същинската връзка е, когато можеш да си мълчиш с индивида до теб”, споделя кметицата. И споделя с усмивка, че у дома той е кметът, главата на фамилията. И прибавя: "Винаги ще обичам щерка си повече от себе си. "

Тя признава, че би желала хората да я запомнят като човек, приключил доста работа. „ Всеки си мисли, че е честен, само че другите отсъждат. Опитвам се да пребивавам по разпоредбите и да бъда в мир със себе си. Трябва да сме смирени, да желаеме по-често амнистия и да имаме вяра, че има мощ, която ще ни търси сметка”, заключи Фандъкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР