Антинобелови награди са пародия на нобеловите награди, които отличават трудове,

...
Антинобелови награди са пародия на нобеловите награди, които отличават трудове,
Коментари Харесай

Пет от най-забавните Антинобелови награди

Антинобелови награди са подигравка на нобеловите награди, които отличават писания, по-често на същински учени, само че от време на време и на псевдоучени, които забавляват с безсмислеността си или от време на време с глупостта си. Ето някои от най-забавните:

Банановата обелка е хлъзгава?

През 2012 група японски физици са създали изследване, чиято цел е била да открият дали в действителност бихме се подхлъзнали, в случай че настъпим бананова обелка . Е, оказало се е, че анимационните филми са били правилни.
 падение iStock/Getty Images
Малката-голяма Айфелова кула

Холандски психолози са спечелили наградата, откакто са разкрили за какво откакто наклоним главата си на ляво, Айфеловата кула наподобява по-малка. Съществува доктрина, съгласно която когато гледаме към даден обект, мозъкът ни основава хоризонтална линия от цифри, като по-малките са от ляво, а по-големите от дясно.

Има ли размерът значение?

През 1993 група канадци са създали изследване над въпроса: размера на обувките дава отговор ли на размера на мъжкото достолепие ? Както и множеството хора допускат, това е единствено мит и връзката е несъществуваща.-->

Псуването в Испания води до сигурност на пътя

Група откриватели са създали изследване измежду 1000 души, като задачата е била да открият какъв брой постоянно и по каква причина испанците псуват по пътищата. Оказало се е, че въпреки и обидите да са много чести, те водят до по-голяма сигурност на пътя .
 пътешестване iStock/Getty Images
Вуду куклата на спокойствието

Говорейки за псувни, тук е мястото да поговорим и за псувните на работното място. Американски учени са създали изследване, посредством което наблюдават по какъв начин чиновниците да си понижават гнева към шефовете им . Те са открили, че в случай че всеки чиновник има по една вуду кукла, на която боде игла всякога, когато се ядоса на шефа си, то гнева му ще намалее.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР