Антикорупционният фонд на руския опозиционер Алексей Навални, който миналата година

...
Антикорупционният фонд на руския опозиционер Алексей Навални, който миналата година
Коментари Харесай

Разследване за Лавров - яхти, подкупи, жени/СНИМКИ/

Антикорупционният фонд на съветския опозиционер Алексей Навални, който предходната година разгласява следствие за замъка на президента Владимир Путин в Геленджик край Черно море, излезе с нови разкрития, написа дир.бг.

Този път те са за тайния живот на външния министър Сергей Лавров.. 71-годишният Лавров е външен министър на Русия още от 2004 година

Разследването демонстрира, че по време на предизборната акция той е прекарал повече от седмица на яхта дружно с жена, която назовават тайната му брачна половинка - Светлана Полякова.

Тя го придружавала и на служебни командировки с държавния аероплан, а от време на време Лавров водел със себе си и щерка й, майка й и племенницата й.

Освен това дъщерята на Полякова почивала на вилата и яхтата на милиардера Олег Дерипаска в Сардиния.

Лавров е прекарал от края на юли до началото на август 11 дни на яхтата Saluzi в Средиземно море, покрай Бодрум. Разследващите се базират на туитове на турски блогър със фотоси на яхтата и изказвания, че Лавров е на нея. С тракинг платформа е наблюдаван и пътят на яхтата.

Освен това Светлана Полякова, някогашна служителка на Министерство на външните работи, е собственичка на 260 кв. м жилище в центъра на Москва, а щерка й Полина е наела за 999 години в Лондон (британска форма на собственост) жилище в региона на Кенсингтън против 4.4 милиона английски лири.



Наемът за яхтата струва 480 000 $ седмично.

" Чудихме се за какво даже един олигарх има три идентични самолета. Той просто ги употребява, за води по целия свят Лавров и останалите. Като такси. Открихме, че външният министър е държан от олигарха. Той живее за негова сметка, взима подкупи от него и му дава съответни услуги. За което той би трябвало неотложно да бъде уволнен и да бъде изправен пред съда ", декларират създателите на следствието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР