Антикорупционната комисия(КПКОНПИ) огласи две писма, които показват, че командирът на

...
Антикорупционната комисия(КПКОНПИ) огласи две писма, които показват, че командирът на
Коментари Харесай

КПКОНПИ огласи писма на шефа на ВВС, свързани с Десислава Радева

Антикорупционната комисия(КПКОНПИ) огласи две писма, които демонстрират, че командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков е отказал да даде информация към назначението на сегашната президентската брачна половинка за пиар на Военновъздушни сили преди шест години.
И двата отхвърли от май предходната година са свързани с инспекцията за назначението на Десислава Радева (тогава Генчева) в структури на Военновъздушни сили. Пълният текст на писмата можете да прочетете ТУК. В едно от тях са посочени възражения за даване на данните, с претекст, че Румен Радев към този момент е президент и такава информация за него може да изиска единствено комисия от Народното събрание. Друг претекст е, че Десислава Радева не е към този момент в трудово-правни връзки с командира на Военновъздушни сили. Отказът е обвързван и с изминал давностен период за  инспекция по проблема.
С второто писмо се напомня, че „ желаната информация за Румен Радев е в качеството му на пълководец на Военновъздушни сили, което не кореспондира с задачата на закона във връзка с определяне на спор на ползи “.
Документите са пуснати до предходния ръководител на антикорупционната комисията, само че бяха оповестени през днешния ден. От пресцентъра на КПКОНПИ оповестяват, че публикуването е в отговор на инспекцията на началника на защитата, съгласно който отводите за информация няма по какъв начин да послужат за административно наказване за генерал-майор Цанко Стойков.
Припомняме, че съгласно направения отчет на началника на защитата военачалник Андрей Боцев, няма да има наказване за командира на военновъздушните сили ген. Цанко Стойков. От отчета, който Боцев е изготвил, излиза наяве, че всички документи, които антикорупционната комисия е поискала от Стойков, са дадени в период Проверката бе назначена по разпореждане на министъра на защитата Красимир Каракачанов. От диалога прокуратурата е предположила, че Стойков може да е попречил следствие на КПКОНПИ против президента. Повече четете в ТОЗИ МАТЕРИАЛ.
Министърът на защитата Красимир Каракачанов напомни преди дни, че Цанко Стойков е индивидът, който има огромна заслуга за сключването на контракта за Ф-16, а основният прокурор Иван Гешев уточни, че оповестените от прокуратурата записи са част от следствие на фирма-доставчик на армията, с контракти за стотици милиони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР