„Антибългаризмът, който е в основата на цялата политика на днешното

...
„Антибългаризмът, който е в основата на цялата политика на днешното
Коментари Харесай

Историк: Антибългаризмът е антиевропеизъм

„ Антибългаризмът, който е в основата на цялата политика на днешното и предходните държавни управления на Северна Македония е антиевропеизъм. Не може да се влезе в Европа с антиевропейски послания “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ историкът проф. Пламен Павлов във връзка последната декларация на предприемчив комитет от интелектуалци за отбрана на българския интерес в връзките със Северна Македония.

Подписалите декларацията упорстват всички партии, които ще се явят на парламентарните избори, да я поддържат.

„ Показателно е, че в македонските медии реакциите бяха „ остра декларация “ и „ още по-остра декларация “. Нищо сходно – тази декларация следва същия доброжелателен звук като предходните. От страна на политически хайлайф в Скопие се изисква най-много да се съблюдава контракта, с цел да можем да банкет в Европейски Съюз една цивилизована, естествена европейска страна “, разяснява проф. Павлов.

Според него опитът за напън върху България да одобрим без условия старта на договарянията на С. Македония за участие в Европейски Съюз е предизвикан от Скопие, като се заплаща на лобисти.

„ Не виждам по какъв начин може да се признава на Гърция правото да отстоява свои позиции в продължение на 28 години, а на България да се постанова някакво друго решение “, коза още историкът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР