Антъни Блинкен, номиниран от Джо Байдън за държавен секретар на

...
Антъни Блинкен, номиниран от Джо Байдън за държавен секретар на
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: САЩ могат да надминат Китай с демократични ценности

Антъни Блинкен, номиниран от Джо Байдън за държавен секретар на Съединени американски щати, ще съобщи по време на чуване в Конгреса през днешния ден, че Вашингтон може да " надмине " Китай с демократични полезности, осведоми Агенция Франс Прес.

На чуването Блинкен ще приказва за " свят с напредък на национализма , оттегляне на демокрацията и растящо съревнование с Китай, Русия и други властнически страни ".
 Байдън обмисля поданство за 11 млн. души, живеещи в Съединени американски щати без юридически статут
Байдън обмисля поданство за 11 млн. души, живеещи в Съединени американски щати без юридически статут

Байдън е на път да извърши огромно предизборно заричане към имигрантските общности

" Можем да надминем Китай и да напомним на света, ръководството на народа, от народа, може да отговори на хората ", ще каже Блинкен пред Комисията по външни връзки към Сената, преразказвайки историческа тирада на Ейбрахам Линкълн за демокрацията две седмици

Блинкен ще подчертае, че Съединени американски щати ще се опитат да останат международна мощ , само че ще възобновят съдействието в битка с провокации като ковид и климатичните промени.
 Съединени американски щати надвишиха 400 000 жертви на ковид
Съединени американски щати надвишиха 400 000 жертви на ковид

Тази черна статистика е изглеждала немислима при започване на пандемията

По думите му Америка и най-хубавото й към момента имат по-големи благоприятни условия от всяка друга страна на планетата да активизират останалите за по-голямо положително.

Блинкен се чака да завоюва поддръжката на Сената, макар че републиканците се заканиха да го притиснат крепко за консултантската му работа през последните четири години след отдръпването на администрацията на Барак Обама.
 Повечето европейци: Китай ще изпревари
Повечето европейци: Китай ще изпревари " разрушена " Америка до 10 година

Европейците желаят да запазят неутралитет при спор сред Съединени американски щати и Русия

Според него нито една страна не може да се оправи сама с огромните провокации , в това число и толкоз мощна страна като Съединени американски щати.

Можем да съживим нашите съществени съюзи. Заедно ние сме в надалеч по-добра позиция да се противопоставяме на заканите на Русия, Иран и КНДР, да защитим демокрацията и правата на индивида, ще каже още той.

Байдън даде обещание да върне Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата, да спре излизането на страната от Световната здравна организация и да приключи имигрантската политика, която разделя децата от родителите им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР