Ансамбълът на България проведе подиум тренировка преди участието си на

...
Ансамбълът на България проведе подиум тренировка преди участието си на
Коментари Харесай

Ансамбълът на България проведе подиум тренировка преди световното по художествена гимнастика във Валенсия

Ансамбълът на България организира подиум подготовка преди присъединяване си на международното състезание по художествена гимнастика във Валенсия.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, водени от старши треньора на тима Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, излязоха на формалния килим в зала " Ферия Валенсия ".

Българките изиграха мощно композицията си с пет обръча, само че на три ленти и две топки позволиха неточности и извършиха съчетанието два пъти по време на 30-минутната подготовка.

Българските грации започват в петък конкуренцията с многобоя. Възпитаничките на Весела Димитрова са в поток B, който стартира в 19.00 българско време с композицията с пет обръча. Отборът е международен първенец в многобоя от София 2022 и има квота за Игрите в Париж 2022.

Шампионатът на планетата е и олимпийска подготовка за Париж 2024, а квоти ще получат първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-хубави ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.

Световното състезание във Валенсия стартира публично на следващия ден с квалификациите на обръч и на топка при дамите с присъединяване на Боряна Калейн и Стилияна Николова, а вечерта са финалите на тези два уреда. Потокът на българките е от 16.00 часа българско време.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР