АНКЕТА: Как ще завърши квалификацията България – Франция? Легендата на родния

...
АНКЕТА: Как ще завърши квалификацията България – Франция?
Легендата на родния
Коментари Харесай

Джеки каза пред БЛИЦ защо Франция ще ни победи, обвини младежите, че играли без желание и сърце

АНКЕТА: Как ще приключи квалификацията България – Франция?

Легендата на родния футбол Георги Димитров и до ден-днешен е почитан във Франция, където игра сполучливо преди години с екипа на Сент Етиен. Джеки чака с интерес международната подготовка в София довечера, прогнозирайки победа на " петлите ", които съгласно мнението му са напрегнат след издънката с Люксембург в Париж и ще си го изкарат на българския народен тим. Димитров беше общителен да отговори на въпросите на БЛИЦ:  

- Г-н Димитров, имаме ли късмет против Франция довечера?
- Винаги има късмет, само че нещата са доста комплицирани. Ние нямаме съвсем никакви шансове за класиране на Световното. Това ненапълно е нож с две остриета. Може да играем отпуснато, защото няма защо да играем. Трудно е да се концентрираш, само че въпреки всичко момчетата излизат против Франция и би трябвало да има заряд. Този мач е отличен късмет за тях, в случай че желаят да се потвърждават. Франция си е Франция, ползата е голям и срещата в София приковава вниманието. Силна изява тъкмо в мач против един от колосите на международния футбол може да те изстреля нагоре. Младите момчета имат шанса да създадат усещане. Ако желаят да отидат в някой мощен тим, би трябвало да ги виждат. От друга страна - защитаваш националната чест. Всеки футболист би трябвало да се раздава за родината. 

- Напрежението напълно при французите ли е?
- Да, те са напрегнат след нулевото тъждество с Люксембург. Това обаче единствено може да им бъде от изгода. Напрегнати са сега и може да си го изкарат на нас. Трябва да ни победят непременно. Имат доста качествени футболисти. Този мач няма нищо общо с 1993-та. Максимално съсредоточени ще са и ще покажат най-хубавото от себе си. На нашите ще им бъде доста мъчно. Смятам, че французите ще тръгнат да ни притискат още от първата минута. Знаят, че не сме от тимовете, които можем да издържим физически на тяхното движение. 

- Ще бъдете ли на трибуните на " Васил Левски "?
- Няма по какъв начин да отида, тъй като съм болен. Ще виждам по малкия екран. Днес ми е 12-ти ден на антибиотици, церя се. В София дойдоха доста другари от Франция, всеки ден се слушам с тях, само че няма по какъв начин да отида на стадиона. 

- Петър Хубчев не може да разчита на Ивелин Попов и Ивайло Чочев, а също така не повика Светослав Дяков. Ще липсват ли на тима? 
- Той вярно сподели, че има кой да ги размени, тъй като щеше да е доста неуместно да се изцепи пред футболистите, че ще лиспват. Иначе - да, мъчно ще ни е без тях. Французите доста добре познават Ивелин Попов, Чочев също. Двама съществени играчи като ги няма, малко или доста това оказва въздействие.

- Имате ли любим от сегашния народен тим?
- Всички ми харесват. Има футболисти, които се оправят добре - Ивелин Попов, да вземем за пример. Виждам и позитивно развиване в кариерата на Спас Делев. Бяха го отписали, само че Хубчев му даде късмет и той се възползва. Жалко, че последните месеци имаше травми. Но се вижда, че момчето се е взело в ръце. Петър Занев също играе добре. Всички ми харесват за разлика от младежките национали, които нощес отново се изложиха (б.р. - равенството 2:2 с Казахстан). Играха без предпочитание. Добро усещане ми направиха момчетата от Казахстан. Научени са да играят, а не да работят безредно като нашите. Заслужено си взеха точка, можеха и да ни победят. 

- Какво не ви хареса в играта на момчетата на Антони Здравко?
- Играха без сърце, без предпочитание. Сякаш са свършили с футбола. Като им слушах интервютата след мача, имах възприятието, че 20 години са играли футбол. Имаме гении, само че не са готови както би трябвало. А са на по 20 години към този момент - възраст, в която би трябвало да са се наложили по тимовете си и да бъдат подготвени. 

- Бихте ли планували прецизен резултат за мача довечера?
- Не, единствено бих споделил, че ще ни е доста мъчно. Франция е любимец, няма какво да се вършим на патриоти.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР