Анкара опроверга арогантните коментари на френския президент Еманюел Макрон по

...
Анкара опроверга арогантните коментари на френския президент Еманюел Макрон по
Коментари Харесай

Турция осъди арогантните коментари на Макрон за Източното Средиземноморие

Анкара опроверга " арогантните " мнения на френския президент Еманюел Макрон във връзка с тлеещия спор в Източното Средиземноморие, който опълчи против Гърция и останалата част от Европейски Съюз, предава организация Фокус.
" Френският президент Макрон още веднъж направи надменно... изказване ", съобщи външното министерство, добавяйки, че мненията на френския водач са знак " за личната му уязвимост и обезсърчение ".
 Макрон: Турция към този момент не е сътрудник в средиземноморския район Макрон: Турция към този момент не е сътрудник в средиземноморския район
Френският президент Еманюел Макрон атакува гневно Турция, призовавайки членовете на Европейския съюз South MED7, че „ Европа тряб...
Говорейки в Корсика, където седем средиземноморски страни разискват отговор на търсенето на Турция за сила във водите, декларирани от Гърция, Макрон сподели, че Европа би трябвало " да бъде ясна и твърда с държавното управление на президента (Реджеп Тайип) Ердоган ".
" Народът на Турция, който е популярен народ, заслужава друго ", сподели Макрон, до момента в който обсъждаше метода на Ердоган към рецесията, който Гърция желае да бъде осъден с хапливи стопански наказания.
Турското министерство упрекна Макрон, който поддържа позицията на Гърция, като изпрати френски военни кораби в района, в разпалване на напрежението " с неговото персонално и националистическо отношение ".
Подходът на Макрон " слага Европа и огромните ползи на Европейски Съюз в заплаха ", съобщи турското външно министерство.
 Льо Дриан: Санкции против Турция са на масата за срещата на Европейски Съюз Льо Дриан: Санкции против Турция са на масата за срещата на Европейски Съюз
Ескалиращият спор на Турция с Гърция и Кипър ще бъде главната тематика на съвещанието на Европейския съвет този месец, когато ще бъдат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР