Министърът на отбраната Никос Дендиас отхвърли медиен доклад в четвъртък,

...
Министърът на отбраната Никос Дендиас отхвърли медиен доклад в четвъртък,
Коментари Харесай

Дендиас: Гърция няма да има трансфер на оръжие за Украйна

Министърът на защитата Никос Дендиас отхвърли медиен отчет в четвъртък, в който се твърди, че Гърция скрито изпраща 250 контейнера с оръжия в Украйна, оповестява електронното издание на в..

Гърция е доставяла на Украйна оръжия и муниции през последните две години, само че е пояснила, че в случай че не може да изпрати въоръжение, което е от решаващо значение за нейната защита. Що се отнася до артилерията, Гърция към този момент е предоставила непосредствено или посредством продажба на Чешката република оръдия с диаметър 155 и 203 mm и огромен брой снаряди.

„ Няма трансфер на оръжия към Украйна “, съобщи Дендиас в отговор на депутата от новата левица Сиа Анагностопулу по време на спор в Народното събрание по законопроект за основаването на Център за нововъведения в защитата.

„ Не сме скрили на кого и какво продаваме в границите на интернационалните съглашения на страната. Ние продаваме остарели материали на Чешката република и Съединени американски щати, като в същото време пестим запаси, като се има поради, че единствено унищожаването на този материал би надхвърлило 100 милиона евро “, сподели още Дендиас пред Народното събрание.

Efimeritha ton Syntakton сподели в отчет, че гръцките оръжия и муниции се транспортират скрито с железопътен превоз през Румъния в контейнери, като първите два са тръгнали преди два дни от гарата в Kato Gefyra, тъкмо отвън Солун.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР