Анкара. Количеството на уловената риба през 2021 г. от турските

...
Анкара. Количеството на уловената риба през 2021 г. от турските
Коментари Харесай

Hurryiet: Улова на риба в Черно море е спаднал с 23% през 2021 година

Анкара. Количеството на уловената риба през 2021 година от турските риболовци е намаляло в цялата страна, като замърсяването на водата и несъразмерният улов са понижили рибните ресурси в Черно море, написа турското издание Hurryiet .

Наблягайки изключително на несъразмерния улов, Ахмет Шахин от Факултета по морски науки в Сюрмене към Техническия университет Карадениз предизвести: „ Количеството на уловената риба в Черно море е намаляло очевидно “.

По публични данни количеството на уловената риба в страната през 2021 година е намаляло с 23 % спрямо предходната година.

Шахин уточни, че намаляването на количеството риба не е проблем единствено на Турция. Около 550 милиона по целия свят изкарват прехраната си с лов на риба.

„ Въпреки това, към 80 % от рибните ресурси в света са изправени пред опасността от несъразмерен улов “, сподели той.

Той прикани управляващите да подхващат дейности против замърсяването и несъразмерния лов на риба, с цел да създадат по този начин, че Черно море да се върне към „ старите си дни “.

Турция е една от шестте страни, водещи в риболовния бранш в Черно море и Средиземно море от 24-те страни членки на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (GFCM), съгласно двугодишен отчет, оповестен на 14 декември 2020 година

Докладът, наименуван „ Състояние на рибарството в Средиземно и Черно море “, акцентира, че Турция, дружно с Тунис, Италия, Гърция, Египет и Алжир, господства в бранша.

В Черно море и Средиземно море оперират 87 600 риболовни кораба, а Турция е отпред в листата с 15 352 регистрирани риболовни кораба. Турските риболовци покриват 17,5 % от зоната на GFCM.

„ Турция съставлява 82,1% от общия флот в Черно море “, се прибавя в отчета.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР