Анкара. Анкара е домакин на двудневна среща на двустранната турско-американска

...
Анкара. Анкара е домакин на двудневна среща на двустранната турско-американска
Коментари Харесай

AA: Американска делегация в Турция по въпроса за излизане от Сирия

Анкара. Анкара е хазаин на двудневна среща на двустранната турско-американска работна група по съгласуваност на извеждането на американските войски от Сирия, съобщи в петък АА , по информация на дипломатически източник, поискал анонимност поради възбраната да приказва пред медиите.
Първата среща на групата се състоя на 6 февруари в Съединени американски щати.
Преобладаваща тематика на диалозите е американското овакантяване на Манбидж и региона на изток от река Ефрат, където Турция даде обещание да организира контратерористична интервенция.
Понастоящем Съединени американски щати имат в Сирия към 2000 военни, само че както бе обявено през декември, а и доказано още веднъж на срещите на работната група тази седмица в Анкара, тяхната численост ще се сведе до 200-400 души.
Срещата на групата в Анкара е поделение от Сирийската работна група, основана през февруари 2018 година сред Турция и Съединени американски щати.
След края на срещата нито една от страните не разяснява, само че контактите сред двете ще продължат и в идващите дни, съгласно участниците в Анкарската среща.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР